pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.me tube300.me
Loading...

Crowdfunding Rijk van Nijmegen


De afgelopen jaren is het bedrag dat via crowdfunding in projecten uit de regio Rijk van Nijmegen is geïnvesteerd flink gegroeid. Uit het onlangs verschenen rapport van Crowdfunding Rijk van Nijmegen blijk dat er tot 2016 door 16.336 investeerders meer dan zeven miljoen euro in ondernemingen en projecten is geïnvesteerd. In 2016 werd er ruim vier miljoen euro opgehaald. Dat betekende een flinke groei ten opzichte van het jaar daarvoor, toen de teller op twee miljoen euro bleef steken.

Verschillende vormen van crowdfunding

Crowdfunding komt in verschillende vormen voor, elk met een ander type tegenprestatie. Hierbij kan je denken aan het verstrekken van aandelen, uitzetten van leningen of het bieden van kleine tegenprestaties. De meeste ondernemers uit de regio Rijk van Nijmegen kiezen ervoor om de laatste vorm van crowdfunding in te zetten. Ruim 60% van het aantal projecten is op die manier gefinancierd. Het meeste geld werd echter opgehaald via crowdfunding in de vorm van leningen. In totaal ongeveer 4,2 miljoen euro. Via aandelen werd 2,2 miljoen euro opgehaald en via kleine tegenprestaties 500.000 euro.

Soorten projecten

Crowdfunding wordt tegenwoordig in veel verschillende sectoren ingezet. Bijvoorbeeld voor overbruggingsfinanciering, de financiering van startups, ontwikkelingsgeld voor gadgets, kunst- en cultuurprojecten, liefdadigheid en natuurprojecten. In de regio Rijk van Nijmegen wordt crowdfunding het meest ingezet voor kunst- en cultuurprojecten. In totaal zijn via crowdfunding de afgelopen jaren 56 van deze projecten gefinancierd. Daarnaast werden er 45 ondernemingen gefinancierd, 25 maatschappelijke projecten en enkele projecten uit de sport en wetenschap.

Crowdfunding Rijk van Nijmegen

Het platform Crowdfunding Rijk van Nijmegen biedt een overzicht van alle ondernemers en bedrijven uit de regio die via crowdfunding hun plannen financieren. Met het platform willen de initiatiefnemers laten zien wat er in deze regio voor mooie projecten via crowdfunding mogelijk worden gemaakt en investeerders en ondernemers de mogelijkheden van crowdfunding laten zien. Crowdfunding Rijk van Nijmegen is door ondernemers uit de regio ontwikkeld. Dat doen ze omdat ze geloven dat dit platform een grote meerwaarde kan heeft voor het ondernemerschap in regio en de toegang tot investeringen. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Nijmegen.

Crowdfunding Rijk van Nijmegen Onderzoek
Crowdfunding Rijk van Nijmegen Onderzoek
Crowdfunding Rijk van Nijmegen Onderzoek
Crowdfunding Rijk van Nijmegen
 

 

Prijs Gratis
Soort Onderzoeksverslag
Taal Nederlands
Afmetingen 297 x 210mm
Gewicht 20 gram
Aantal pagina’s 12 pagina’s