pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.me tube300.me
Loading...

Wie is Koen van Vliet?

Koen van Vliet

Foto: William Moore

Op dit moment is Koen werkzaam bij het ministerie van OCW, waar hij zich bezighoudt met cultureel ondernemerschap, de culturele arbeidsmarkt en financieringsinstrumenten. Zijn freelance projecten staan daarom op een laag pitje.

Koen van Vliet is ondernemer en ondersteunt, onderzoekt en ontwikkelt projecten in de creatieve industrie. Zo werkte hij voor de Universiteit Tilburg aan een onderzoek naar de samenwerking tussen kunstenaars en bedrijfsleven, was hij zakelijk coördinator van het InScience, Dutch International Science Film Festival en ondersteunt hij creatieve ondernemers bij het financieren van hun plannen. Zijn nieuwsgierigheid naar ondernemers in de creatieve industrie zorgde ervoor dat hij in 2015 samen met een bevriende journalist een project startte waarin hij verschillende wetenschappers en ondernemers heeft geïnterviewd over hun visie op de veranderingen in de creatieve industrie. De verhalen die ze daaruit ophaalden hebben ze gebundeld in het boek We moeten eens koffie drinken. Een deel van de financiering voor dat boek heeft hij opgehaald via het crowdfundingplatform voordekunst.

Sinds 2011 houdt hij zich bezig met crowdfunding. Zijn onderzoek naar de motivatie van supporters die bijdroegen aan crowdfundingprojecten leverde hem in 2012 een prijs op van het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek wordt nog regelmatig gebruikt als basisdocument voor verder (wetenschappelijk) onderzoek naar de werking van crowdfunding. Daarnaast is hij een van de initiatiefnemers van het Nationaal Crowdfunding Onderzoek, dat zich richt op verwachtingen en beslissingen van investeerders bij crowdfundingprojecten. Het onderzoek, uitgevoerd in 2013, 2014 en 2016, is overgenomen door een samenwerking tussen de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Utrecht. Vanuit zijn kennis over crowdfunding schrijft hij regelmatig blogs en artikelen over de werking ervan. Data en cijfers spelen daarin een grote rol. Ook is hij een van de auteurs van het eerder verschenen Crowdfunding, de hype voorbij en Crowdfunding voor Dummies.

Vanuit de gedachte dat de kracht van crowdfunding vooral ligt in het samenbrengen van een lokale community is hij in 2016 het platform Crowdfunding Rijk van Nijmegen gestart. Een platform dat in een oogopslag toont welke projecten er in de regio via crowdfunding zijn gefinancierd en welke projecten op dit moment financiering zoeken. Het vergroot daarmee de vindbaarheid van bedrijven en projecten in de regio voor investeerders die willen investeren in de lokale economie en biedt ondersteuning (in de vorm van zichtbaarheid en netwerk) aan ondernemers die crowdfunding willen inzetten.

Invalshoek

Vanuit een multidisciplinaire achtergrond ben ik in staat de praktijk vanuit een wetenschappelijke invalshoek en de wetenschap vanuit een praktische invalshoek te benaderen. Het uitgebreide netwerk dat ik de afgelopen jaren als ondernemer heb opgebouwd, zowel in de creatieve en de publieke sector als ook in het bedrijfsleven, maakt dat ik mijn opgedane kennis op een effectieve manier in de praktijk kan inzetten.