pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.me tube300.me
Loading...

Nationaal Crowdfunding Onderzoek

Nationaal Crowdfunding Onderzoek

Op 27 juni 2013 publiceerde we het rapport van het Nationaal Crowdfunding Onderzoek 2013 . Je kunt het vinden onder op de website van het onderzoek, onder de knop kop ‘download’. Het rapport is vrij beschikbaar en we zien graag dat je het met de wereld deelt. Mocht je daarvoor gebruik maken van Twitter, voeg dan de hashtag #nco13 of @cfonderzoek aan je bericht toe.

Geheel in lijn met het ‘samen mogelijk maken’, maken we ook de dataset en de enquête voor iedereen beschikbaar. Beide zijn ook op de website te vinden en worden onder de Creative Commons Licentie CC BY-NC-SA 3.0 NL uitgegeven. Gebruik je de data voor een onderzoek, dan stellen we het op prijs wanneer je ons daarvan op de hoogte brengt.

image

De belangrijkste resultaten van dit onderzoek laten zien dat Nederlanders crowdfunding bovenal zien als een nieuwe mogelijkheid om projecten samen mogelijk te maken. De koppeling tussen crowdfunding en financiering wordt hierbij sterker gelegd dan de koppeling tussen crowdfunding en marketing.

Het sociale karakter van crowdfunding blijkt onder andere uit het feit dat donateurs en investeerders het erg belangrijk vinden om op de hoogte gehouden te worden van de voortgang en resultaten van een project en niet slechts geïnteresseerd zijn in de (financiële) tegenprestatie die zij ontvangen. Er lijkt sprake te zijn van een hoge mate van vertrouwen in crowdfunding als financieringsmiddel.

Het Nationaal Crowdfunding Onderzoek is een initiatief van Peter van den Akker, Ronald Kleverlaan, Gijsbert Koren en Koen van Vliet en is ondersteunt door de Nederlandse crowdfundingsector en de Rabobank.

No Comments

Leave a Reply